Taco er jo blitt en standard helgemiddag hos veldig mange i dette land, og mange kan nok også kjenne på å gå litt lei til tider. Det er lett å ende med det samme tilbehøret hver gang, med de samme lefsene, samme grønnsakene og med tacosaus på glass. Men bruk noen få minutter ekstra og lag godt tilbehør fra bunnen av. Det er ikke så komplisert, du må bare ha ingrediensene tilgjengelig. og jeg lover, det setter den ellers så vanlige fredagstacoen til nye høyder.
Tacotilbehøret som topper tacoen
Asiatisk biffsalat
Selvom det er mye fokus på å redusere inntak av kjøtt for tida, syns hvertfall jeg det er godt med en god biffmiddag i ny og ne. Men det går an å gjøre litt om på tallerken ved å ta mindre kjøtt, og heller øke mengden med grønt.
Sunn og god chilli con carne
En kjempegod og smakfull chilli con carne som sørger for et rikelig inntak av både proteiner, fiber og gode karbohydrater. Passer like godt som middag etter en god treningsøkt som middag i helgen. Denne holder deg garantert god og mett lenge.
En superenkel og god søtpotetmosgrateng
Denne gratengen ble laget rett og slett uten mål og måling. Meningen var å lage bakt søtpotet med godt fyll, men så ble “heldigvis” potetene bakt litt for lenge, så da laget jeg heller en mos ut av de, la fyllet over og vips ble det denne som faktisk ble innmari god etter min mening:)
Spinatsuppe - super grønn og super god!
Selvom denne ser både super grønn og super sunn ut, så smaker den faktisk veldig godt også. Spinat er en supergrønnsak når det gjelder næringsinnhold, og er bra for både kropp, syn og hjerne.
Så har du lyst på et kjøttfri middagsalternativ som er både næringsrikt og godt, kan jeg anbefale den grønne suppen her.
Tomatisert torskegryte
Må innrømme at hjemme hos oss går det langt mer i laks enn torsk. Mest på grunn av barna som er mer glad i laks enn hvit fisk…
Saftige og grove blåbærmuffins
Saftige og gode blåbærmuffins som også barna vil like. Supre å ta med på tur eller som et sunnere alternativ til kosen.
Gulrot- og ingefærsuppe
Denne gulrot- og ingefærsuppen kan du velge å gjøre mer eller mindre spicy ettersom hva du liker. Selv elsker jeg kombinasjonen av gulrot, chilli og ingefær og liker å “fyre” den litt opp.