Spinatsuppe - super grønn og super god!

IMG_0456.JPG

Selvom denne ser både super grønn og super sunn ut, så smaker den faktisk veldig godt også. Jeg er generelt glad i alt som er grønt. Grønn juice, grønn smoothie, grønn suppe. Da vet jeg som regel det er næringsrikt og jeg vet jeg får i meg det jeg skal. Spinat er en supergrønnsak når det gjelder næringsinnhold, og er bra for både kropp, syn og hjerne.
Så har du lyst på et kjøttfri middagsalternativ som er både næringsrikt og godt, kan jeg anbefale den grønne suppen her.

Du trenger:

  • 1 løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 ss olivenolje

  • 2 stk persillerot

  • 1 ss revet ingefær (kan droppes)

  • 200 gram spinat

  • 200 gram frosne erter

  • 1 liter grønnsaksbuljong

  • 2 dl lett matfløte

  • salt og pepper

  • Koriander og chillikrydder (kan droppes, men er bare favorittkrydderet mitt)

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk, hvitløk og riv ingefær, og stek i olje i en gryte til løken er gyllen.

  2. Tilsett buljongvannet og persillerot og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett så erter, spinat og matfløte og la det stå ca. 3-4 minutter til.

  3. Bruk en stavmikser og kjør suppen til ønsket konsistens.

  4. Smak til med salt og pepper, og eventuelt annet ønsket krydder.

  5. Jeg toppet med solsikke- og gresskarkjernemix og frisk koriander.


    Annet tilbehør du eventuelt kan bruke, er for eksempel egg, revet parmesanost, kesam, creme fraiche, cottage cheese rundstykker eller grovt rugbrød.


Håper det smaker:)

Og husk GRØNT ER SKJØNT!

-Hege-