Taco er jo blitt en standard helgemiddag hos veldig mange i dette land, og mange kan nok også kjenne på å gå litt lei til tider. Det er lett å ende med det samme tilbehøret hver gang, med de samme lefsene, samme grønnsakene og med tacosaus på glass. Men bruk noen få minutter ekstra og lag godt tilbehør fra bunnen av. Det er ikke så komplisert, du må bare ha ingrediensene tilgjengelig. og jeg lover, det setter den ellers så vanlige fredagstacoen til nye høyder.
Her har jeg laget guacamole, tomatsalsa og mangosalsa.
Guacamole:
1 stor eller 2 små avokado
1 ss god olivenolje
1 fedd hvitløk
1/2 rødløk
1 ss frisk koriander
1 ss finhakket jalapenos (evt chilli)
1/2 lime
1 ts kvernet salt
Mos avokadoen med en gaffel. Finhakk hvitløk, rødløk, koriander og jalapenos og bland sammen med avokadoen. Ønsker du det litt mer most, kan du mose det med en grønnsakskutter eller stavmikser
.Smak til med litt limesaft og salt.
Tomatsalsa:
4 tomater
1 ss tomatpure
1/4 gul løk
1/2 rødløk
1 hvitløksfedd
1 ss finbhakket jalapenos
Lime og frisk koriander
Hakk tomatene i små terninger og ha i en bolle. Bland inn tomatpure og finhakket løk, rødløk, hvitløk og jalapenos. Skvis litt limesaft over og topp med frisk koriander.
Mangosalsa:
1 mango
1/2 chilli
1 finhakket vårløk
1/2 lime
1 ss frisk koriander
1 ss god honning
Kutt mangoen i små terninger og ha i en bolle. Tilsett finhakket chilli, vårløk og koriander, og bland inn saften fra 1/2 lime og honning.
I tillegg kan jeg anbefale hjemmelaget tacokrydder, der du da sparer deg for unødvendig tilsatt sukker og andre tilsetningstoffer. Oppskrift på det finner du her.
Håper du får en god tacoopplevelse:)
-Hege-