Gulrot- og ingefærsuppe

IMG_0428.JPG

Denne gulrot- og ingefærsuppen kan du velge å gjøre mer eller mindre spicy ettersom hva du liker. Selv elsker jeg kombinasjonen av gulrot, chilli og ingefær og liker å “fyre” den litt opp. Men skal barna også ha, er jeg litt mer forsiktig i selve suppen, og tar heller over litt ekstra chilli ved servering.
Suppen gir masse næring og er både mettende og god.

Du trenger:

  • 1 løk

  • 2 fedd hvitløk (evt. 3 om du øsnker)

  • ca. 3 cm ingefær

  • 1 chilli (eller 1/2 eller 2 etter hvor sterk du ønsker)

  • 1 ss oliven/rapsolje

  • 6 gulrøtter

  • 1 liter kyllingkraft

  • 2,5 dl kokosmelk

  • salt og pepper

  • Frisk koriander

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk, hvitløk, chilli og ingefær. Stek disse gyllen i en kjele med litt olje.

  2. Kutt gulrøttene i biter og ha disse oppi kjelen sammen med kyllingkraften. La det småkoke til gulrøttene er møre, ca 15-20 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser.

  3. Tilsett så kokosmelken og la suppen småputre til kokosmelken er blandet godt inn. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer chillikrydder.

  4. Server suppen med litt frisk koriander og gjerne et godt grovt brød eller rugkjeks.

Håper det smaker:)


-Hege-