Må innrømme at hjemme hos oss går det langt mer i laks enn torsk. Mest på grunn av barna som er mer glad i laks enn hvit fisk, så da vet jeg hvertfall de får i seg fisk. Selv er jeg veldig glad i hvit fisk og har lyst å inkludere det litt mer i hverdagen. Så en kveld satt jeg og så på “Bra godt” med Berit Nordstrand, og ble inspirert til å prøve ut denne enkle torskegryten hun hadde på menyen en dag. Den var utrolig god, og ikke minst superenkel og rask å lage. Så denne må jeg bare dele.
Du trenger:
Ca. 200 gram torsk eller annen mager fisk pr person
2 fedd hvitløk
1 løk
2 ss olivenolje
1 boks kikerter
1 boks linser
1 boks hakkede tomater
1 kvast persille
sitronpepper
havsalt
Fremgangsmåte:
Finhakk løk og hvitløk og stek i litt olje til løken er gyllen. Tilsett hakkede tomater, kikerter og linser og småkok under lokk i 4-5 minutter.
Bland olivenolje, hakket persille, sitronpepper og salt og vend torsken i blandingen.
Legg torskestykkene oppå tomatblandingen og la det trekke under lokk i ca. 5 minutter.
En kjempegod, superrask, enkel, mettende og sunn torskerett!
Håper det smaker, og takk for inspirasjon Berit Nordstrand:)
-Hege-