Tomatisert torskegryte

IMG_0447.JPG

Må innrømme at hjemme hos oss går det langt mer i laks enn torsk. Mest på grunn av barna som er mer glad i laks enn hvit fisk, så da vet jeg hvertfall de får i seg fisk. Selv er jeg veldig glad i hvit fisk og har lyst å inkludere det litt mer i hverdagen. Så en kveld satt jeg og så på “Bra godt” med Berit Nordstrand, og ble inspirert til å prøve ut denne enkle torskegryten hun hadde på menyen en dag. Den var utrolig god, og ikke minst superenkel og rask å lage. Så denne må jeg bare dele.

Du trenger:

  • Ca. 200 gram torsk eller annen mager fisk pr person

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 løk

  • 2 ss olivenolje

  • 1 boks kikerter

  • 1 boks linser

  • 1 boks hakkede tomater

  • 1 kvast persille

  • sitronpepper

  • havsalt

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løk og hvitløk og stek i litt olje til løken er gyllen. Tilsett hakkede tomater, kikerter og linser og småkok under lokk i 4-5 minutter.

  2. Bland olivenolje, hakket persille, sitronpepper og salt og vend torsken i blandingen.

  3. Legg torskestykkene oppå tomatblandingen og la det trekke under lokk i ca. 5 minutter.

En kjempegod, superrask, enkel, mettende og sunn torskerett!
Håper det smaker, og takk for inspirasjon Berit Nordstrand:)


-Hege-