Saftige og gode grove blåbærmuffins som også barna vil like. Supre å ta med på tur eller som et sunnere alternativ til kosen.
Her er det vinterferie på fjellet nå, og da må jeg bare dele disse blåbærmuffinsene som er perfekte å ta med i tursekken eller som kos når skituren er over med varm kakao til.
Du trenger:
2,5 dl hvetemel
2,5 dl sammalt hvetemel
1 dl havremel eller havregryn
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
2 egg
1,5 dl ekstra lettmelk
1/2 dl rapsolje
200 gram blåbær ( eventuelt blåbærsyltetøy)
müsli eller havregryn til topping (jeg brukte Berit Nordstrand sin granola)
Dersom du ønsker søtere kan du tilføye litt sukker, eventuelt sukrin.
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Bland alt det tørre sammen.
Pisk egg med melk og olje og hell det over i bollen med det tørre. Tilsett så blåbærene.
Fyll muffinsformer ca. 2/3 fulle, og strø over müsli eller havregryn.
Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Håper det smaker og god vinterferie:)
-Hege-