Saftige og grove blåbærmuffins

IMG_2166.jpg

Saftige og gode grove blåbærmuffins som også barna vil like. Supre å ta med på tur eller som et sunnere alternativ til kosen.

Her er det vinterferie på fjellet nå, og da må jeg bare dele disse blåbærmuffinsene som er perfekte å ta med i tursekken eller som kos når skituren er over med varm kakao til.

Du trenger:

  • 2,5 dl hvetemel

  • 2,5 dl sammalt hvetemel

  • 1 dl havremel eller havregryn

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1/2 ts salt

  • 2 egg

  • 1,5 dl ekstra lettmelk

  • 1/2 dl rapsolje

  • 200 gram blåbær ( eventuelt blåbærsyltetøy)

  • müsli eller havregryn til topping (jeg brukte Berit Nordstrand sin granola)

Dersom du ønsker søtere kan du tilføye litt sukker, eventuelt sukrin.

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader. Bland alt det tørre sammen.

  2. Pisk egg med melk og olje og hell det over i bollen med det tørre. Tilsett så blåbærene.

  3. Fyll muffinsformer ca. 2/3 fulle, og strø over müsli eller havregryn.

  4. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Håper det smaker og god vinterferie:)


-Hege-