Asiatisk biffsalat

fullsizeoutput_4a2c.jpeg

Selvom det er mye fokus på å redusere inntak av kjøtt for tida, syns hvertfall jeg det er godt med en god biffmiddag i ny og ne. Men det går an å gjøre litt om på tallerken ved å ta mindre kjøtt, og heller øke mengden med grønt. Det trenger ikke være et fetende måltid med fløtegratinerte potet og fløtesaus. Selv er jeg veldig glad i en god biff i helga, da enten med en grønnsakspure av en eller annen slag, eller med en god salat til. Så denne asiatiske biffsalaten kan jeg virkelig anbefale dersom du ønsker en god, men mager biffmiddag.


Du trenger: (2 personer)

  • ca. 400 gram biff

  • 1 hjertesalat

  • 2 gulrøtter

  • 3 vårløk

  • 8-10 sukkererter

  • 1/2 chilli

  • 1/2 bunt frisk koriander

Lime og peanøttdressing:

  • 1 lime (saften)

  • 1-2 ts revet ingefær

  • 2 ss fiskesaus

  • 2 ts sukrin gold

  • 1 ts peanøttsaus

  1. Vask hjertesalaten og spre den utover tallerken. Skjær gulrøtter og sukkererter i tynne strimler, kutt vårløken, finhakk cilli og grovhakk koriander. Bland alt sammen i en bolle.

  2. Rør alle ingrediensene til dressingen sammen til alt er løst opp. Hell så over grønnsakene og bland sammen.

  3. Ha blandingen over hjertesalaten og server med stekt biff i strimler topp med litt sesamfrø.

Om ønskelig, kan du ha litt hakket peanøtter over. 

Håper det smaker:)

-Hege-