En kjempegod og smakfull chilli con carne som sørger for et rikelig inntak av både proteiner, fiber og gode karbohydrater. Passer like godt som middag etter en god treningsøkt som middag i helgen. Denne holder deg garantert god og mett lenge.
Du trenger:
400 gram karbonadedeig
1 ss rapsolje
1 løk
2 fedd hvitløk
1/2 - 1 chilli (kommer an på hvor sterk du ønsker)
1 revet gulrot
1 paprika
1 boks kidneybønner
1 liten boks mais
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 ts spisskummen
1/2 ts kanel
1/2 ts cajennepepper
salt og pepper
2 avokado
2 ss kesam (eller lett creme fraice, lettrømme)
1/2 lime
Slik gjør du:
Finhakk løk, hvitløk og chilli, og stek gyllent i litt olje.
Ha oppi karbonadedeigen og stek videre. Tilsett gulrot, paprika og krydderet og stek videre i ca. 5 min.
Skyll kidneybønnene i kaldt vann og ha oppi gryten sammen med mais, hakkede tomater og tomatpuré.
La det småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
Mos avokadoen og bland inn kesam. Skvis limen over og krydre eventuelt med litt salt og pepper.
Server chilli con carnen med guacamole, koriander og grønn salat. Eventuelt fullkornsris eller speltlompechips.
Håper det smaker:)
-Hege-