Det er vel ikke noe å legge skjul på at sjokolade er noe de fleste av oss er svake for. Og sjokoladepålegg med masse sukker er noe vi ikke bør innta for mye av. Hva er vel ikke da bedre enn å lage et sjokoladepålegg uten tilsatt sukker og andre tilsetningsstoffer som hele familien kan nyte uten at det legger seg på hofte og lår, og uten at barna blir helt spinnville. Et perfekt pålegg å lage nå i til påskefrokosten:)
Og heldigvis er det både enkelt og raskt å lage!
Du trenger:
- 200 gram hasselnøtter
- 5-6 dadler
- 1,5 -2 dl mandelmelk (evt kokosmelk)
- 2-3 ss kakaopulver
- 1 ts vaniljepulver/vaniljeessens
- 1 ss flytende honning (om ønskelig)
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Spre hasselnøttene på et stekebrett og stek i ovnen i 6-7 minutter.
3. Avkjøl nøttene før du legger de i et kjøkkenhåndkle og skrubber til skallet faller av.
4. Ha så nøttene i en food prosessor og kjør til du får et flytende nøttesmør. Du må kanskje stoppe litt underveis og bruke en slikkepott til å dra ned kantene.
5. Deretter tilsetter du de andre ingrediensene til du får den smaken og konsistensen du ønsker. Jeg smakte til med litt flytende honning.
7. Ønsker du den enda søtere, kan du for eksempel smake til med litt sukrin eller stevia.
8. Ha over i et glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet. Kan stå ca. en uke.
Og vips så har du et sunt sjokoladepålegg til hele familien:)
Smaker helt fantastisk som pålegg til for eksempel nystekte rundstykker eller sunne pannekaker.
Håper det smaker:)
-Hege-