Ønsker du en annerledes vri på tacoen? Du bruker de samme ingrediensene, men samler alt i en form og gratinerer. Tror nesten jeg kan garantere at du ikke blir skuffet. Rett og slett en fest i munnen, og er virkelig blitt en ny favoritt hos oss. Det eneste negative er at det er fort gjort å overspise. Perfekt å servere til gjester, eller som fredagskos foran TV.
Du trenger:
- 600 g karbonadedeig
- 2-3 ss hjemmelaget tacokrydder (evt, 1 pose)
- 1 dl vann
- 3 tomater
- 1 rødløk
- 1 boks mais
- 1 beger lettrømme 10 %
- 1 glass tacosaus/salsa
- Revet ost
- Jalapenos
- Frisk koriander
Avokadokrem:
- 2 avokado
- 2 ss lett creme fraiche (evt lettrømme)
- 1 fedd hvitløk
- salt og pepper
- 1/2 lime
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 220 grader
- Stek karbonadedeigen og tilsett tacokrydderet og vann.
- Lag avokadokremen ved å ta avokadokjøttet i en bolle. Ha oppi creme fraiche, hvitløk, salt, pepper og limesaft. Kjør til en jevn pure med stavmikser eller med en blender. Ønsker du litt sterkere, kan du godt tilsette litt chilli.
- Kutt løk og tomater i små biter og bland sammen med maisen. (Grønnsaker kan selvfølgelig velges etter ønske)
- Legg så karbonadeblandingen i bunnen av en ildfast form. Deretter legger du lag med grønnsakene, guacamolen, lettrømmen, tacosausen og topper med revet ost.
- Gratiner i ovnen i ca. 10 minutter.
- Før servering drysser du over litt hakket jalapenos og frisk koriander.
Server gjerne med nachochips som du dypper nedi, eller om du ønsker en sunnere variant å lage speltlompechips (oppskrift finner du her).
Håper det smaker:)
-Hege-