Taco - alt i en form!

fullsizeoutput_3fed.jpeg

Ønsker du en annerledes vri på tacoen? Du bruker de samme ingrediensene, men samler alt i en form og gratinerer. Tror nesten jeg kan garantere at du ikke blir skuffet. Rett og slett en fest i munnen, og er virkelig blitt en ny favoritt hos oss. Det eneste negative er at det er fort gjort å overspise. Perfekt å servere til gjester, eller som fredagskos foran TV.

Du trenger:

  • 600 g karbonadedeig
  • 2-3 ss hjemmelaget tacokrydder (evt, 1 pose)
  • 1 dl vann
  • 3 tomater
  • 1 rødløk
  • 1 boks mais
  • 1 beger lettrømme 10 %
  • 1 glass tacosaus/salsa
  • Revet ost
  • Jalapenos
  • Frisk koriander

Avokadokrem:

  • 2 avokado 
  • 2 ss lett creme fraiche (evt lettrømme)
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • 1/2 lime

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 220 grader
  • Stek karbonadedeigen og tilsett tacokrydderet og vann. 
  • Lag avokadokremen ved å ta avokadokjøttet i en bolle. Ha oppi creme fraiche, hvitløk,  salt, pepper og limesaft. Kjør til en jevn pure med stavmikser eller med en blender. Ønsker du litt sterkere, kan du godt tilsette litt chilli.
  • Kutt løk og tomater i små biter og bland sammen med maisen. (Grønnsaker kan selvfølgelig velges etter ønske)
  • Legg så karbonadeblandingen i bunnen av en ildfast form. Deretter legger du lag med grønnsakene, guacamolen, lettrømmen, tacosausen og topper med revet ost. 
  • Gratiner i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Før servering drysser du over litt hakket jalapenos og frisk koriander.

    Server gjerne med nachochips som du dypper nedi, eller om du ønsker en sunnere variant å lage speltlompechips (oppskrift finner du her). 


Håper det smaker:)
 

-Hege-