Saftig proteinbrød

fullsizeoutput_3f96.jpeg

Påskeferien er over og mange kjenner nok litt på at det har vært litt for mye kosemat, noe som også hører påska hjemme. Men så er hverdagen i gang igjen og mange ønsker å "ta litt tak" og sette i gang med en sunnere livsstil. 

Vi nordmenn er generelt veldig glad i brød og bakverk, og det er lett å kjøpe med seg brød fra butikken. Men dessverre inneholder mange av disse brødene ekstra tilsetningsstoffer og gluten, som da ofte kan gi oss oppblåsthet og ubehag. Baker du derimot brødet selv, har du full kontroll på hva du får i deg, og det kan gi deg en positiv effekt på magen, på innad og utad:)

Er du glad i å ha brød i kostholdet ditt, vil jeg anbefale deg å bake dette proteinbrødet som du da har resten av uka. Dette er et utrolig godt og saftig brød med mange gode næringsstoffer og som holder deg mett lenge. Passer perfekt til frokosten, kveldsmaten eller å ta med i lunsjboksen. Det er raskt å røre sammen og trenger ingen heving. Noe som jeg selv er veldig fan av. 

Du trenger:

  • En liten boks cottage cheese
  • 4 egg
  • 3,5 dl havregryn
  • 2 ss chiafrø
  • En neve hakkede mandler
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

Rør alle ingrediensene sammen, for så å mose det forsiktig med stavmikseren. Jeg syns det er godt å kjenne litt biter, så jeg moste det ikke helt. Men dette kan du styre selv etter hvordan du selv liker det. 
Hell røren i en brødform kledd med bakepapir, og stek på nederste rille på 180 grader i ca. 35 minutter. 

Server gjerne lunkent med favorittpålegget på. Helt fantastisk som frokost eller kveldsmat:)

PS. Oppbevar i kjøleskapet da det inneholder meieriprodukter. 


Håper det smaker:)