Energibar

Disse hjemmelagete energibarene eller granolabarene er perfekte som et mellommåltid når du er på farten. Såkalt "veskemat" som jeg  liker å kalle det. De egner seg også veldig godt som et lite måltid før trening for å få litt ekstra energi, eller rett og slett som et alternativ til kveldssnacksen. 
De er både gode, søte og mettende:)

Du trenger: (jeg fikk 14 stk ut av disse)

  • 100 g mandler
  • 200 g havregryn (jeg brukte økologisk)
  • 50 g solsikkekjerner
  • 100 g honning
  • 100 g peanøttsmør
  • 100 g dadler
  • 50 g tørka tranebær
  • 50 g tørka aprikos
  • 1 dl vann
  • 1 ts kanel
  • en klype salt

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
  2. Hakk mandler og bland sammen med havregryn og solsikkekjerner. Fordel disse utover et stekebrett, og sett midt i ovnen. La det stå i ca 15 minutter, men åpne døren et par ganger og rør litt rundt. 
  3. Kok opp vannet og legg dadlene opp slik at de mykner. Ca 5-10 min. Ta ut steinene dersom de har det. Kjør dadler og vann sammen til en pure med stavmikser. 
  4. Varm opp honning og peanøttsmør. Rør rundt til det blir en jevn masse. Bland så inn daddelpureèn. 
  5. Ha de ristede grynene i en bolle og bland inn kanel, salt og grovhakket aprikos og tranebær.
  6. Hell den "våte" blandingen over og bland alt godt sammen. 
  7. Ha bakepapir i en ildfast form. Jeg brukte en som var 16x24. Trykk blandingen godt ned. Bruk gjerne knyttneven slik at den setter seg godt. 
  8. Sett formen inn i ovnen og stek i ca. 15-18 minutter. Til den har satt seg og er gyllen.
  9. Avkjøl før du deler opp i passende biter.
  10. Oppbevares i en tett boks. 

Håper de faller i smak:)