Disse hjemmelagete energibarene eller granolabarene er perfekte som et mellommåltid når du er på farten. Såkalt "veskemat" som jeg liker å kalle det. De egner seg også veldig godt som et lite måltid før trening for å få litt ekstra energi, eller rett og slett som et alternativ til kveldssnacksen.
De er både gode, søte og mettende:)
Du trenger: (jeg fikk 14 stk ut av disse)
- 100 g mandler
- 200 g havregryn (jeg brukte økologisk)
- 50 g solsikkekjerner
- 100 g honning
- 100 g peanøttsmør
- 100 g dadler
- 50 g tørka tranebær
- 50 g tørka aprikos
- 1 dl vann
- 1 ts kanel
- en klype salt
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
- Hakk mandler og bland sammen med havregryn og solsikkekjerner. Fordel disse utover et stekebrett, og sett midt i ovnen. La det stå i ca 15 minutter, men åpne døren et par ganger og rør litt rundt.
- Kok opp vannet og legg dadlene opp slik at de mykner. Ca 5-10 min. Ta ut steinene dersom de har det. Kjør dadler og vann sammen til en pure med stavmikser.
- Varm opp honning og peanøttsmør. Rør rundt til det blir en jevn masse. Bland så inn daddelpureèn.
- Ha de ristede grynene i en bolle og bland inn kanel, salt og grovhakket aprikos og tranebær.
- Hell den "våte" blandingen over og bland alt godt sammen.
- Ha bakepapir i en ildfast form. Jeg brukte en som var 16x24. Trykk blandingen godt ned. Bruk gjerne knyttneven slik at den setter seg godt.
- Sett formen inn i ovnen og stek i ca. 15-18 minutter. Til den har satt seg og er gyllen.
- Avkjøl før du deler opp i passende biter.
- Oppbevares i en tett boks.
Håper de faller i smak:)