Fiskegrateng er som regel forbundet med hvit fisk, men det er selvfølgelig ingenting i veien for å bruke annen type fisk. Da jeg har en sønn som ikke er så glad i hvit fisk, ble alternativet hjemmelaget fiskegrateng med laks. Barna er også veldig glad i erter, så for å få i enda litt mer grønnsaker, hev jeg litt erter oppi gratengen.
Denne var virkelig en vinner hjemme hos oss, og jeg tror faktisk ikke jeg tuller når jeg sier at sønnen spør om denne ukentlig.
Du trenger:
- 2 dl tørr fullkornsmakaroni
- 400-500 g laks (eventuelt hvit fisk)
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 1/2 ts salt
- 1/2 pepper
- 1/2 malt muskat
- 50 g frosne erter
- 3 egg
- 2 ss strøkavring
- 3 gulrøtter
- 1 neve rosiner
- saften av 1/2 sitron
- poteter (valgfritt)
Framgangsmåte:
- Kok makaronien som anvist på pakken. Ha i ertene på slutten av koketiden.
- Smelt smør i en gryte og rør inn melet. Tilsett litt og litt av melken og rør til den er klumpfri. La sausen småkoke i et par minutter. Smak til med salt, pepper og malt muskat.
- Ha makaroni og erter i sausen og bland sammen. Skill eggeplomme og eggehvite og bland inn en og en eggeplomme.
- Del fisken i små terninger og ha oppi blandingen. Visp eggehviten og bland forsiktig inn.
- Hell blandingen i en ildfast form og dryss strøkavring over.
- Stek midt i ovnen på 220 grader i ca. 20 min.
- Rasp gulrøtter og bland inn rosiner og sitronsaft.
Server gjerne med poteter og smelta smør. Eventuelt en grønn salat og lettrømme.