Hummus er enkelt å lage, smaker godt og veldig næringsrikt da det er laget av kikerter som inneholder godt med proteiner og jern, . En super dipp å bruke til enten grønnsaker, speltlompechips eller som et tilbehør til salaten eller middagen. Jeg valgte her å tilsette avokado og koriander, men det kan også droppes.
Du trenger:
1 boks økologiske kikerter (spar gjerne litt av vannet)
1 avokado
2 ss olivenolje
2 ss tahini
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
En klype havsalt
1 ts chilliflak (kan droppes)
1 lime (saften)
En neve hakket frisk koriander
Slik gjør du:
Skyll kikertene godt i kaldt vann og tørk de godt med kjøkkenpapir. Kjør de så i en blender eller foodprosessor sammen med resten av ingrediensene til du får en myk konsistens. Om det trengs, spe gjerne på litt av vannet fra kikertene.
Speltlompechips:
Del speltlompene i 8 små trekanter med et pizzahjul (jeg brukte her 6 speltlomper), og spre de utover et stekebrett. Ikke la de ligge ovr hverandre. Krydre så med ønsket krydder. Jeg brukte paprikakrydder og litt havsalt. Andre alternativer kan være tacokydder, grillkrydder, salt, pepper, chilli, det du måtte ønske.
Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 8 minutter.
Enjoy!!
-Hege-