Kikertpizza - med kun 1 ingrediens!
Ønsker du sunn pizza? Prøv da pizza med bunn av kikertmel. Den er både glutenfri og proteinrik, og veldig enkel å lage med kun denne ene ingrediensen. Ikke forvent at den smaker helt som vanlig pizza, men topper du den med favorittfyllet ditt og masse gode grønnsaker, får du alikevel en veldig god pizza som ikke minst er både næringsrik og sunn. Et absolutt godt alternativ til en sunnere variant av pizza.
Du trenger: (til 1 porsjon)
- 2 dl kikertmel
- 2 dl vann
- Bittelitt olje
- Litt salt
Rør sammen ingrediensene, og hell røren i en stekepanne og stek som en pannekake. Jeg lagde en stor av hele røren, men du kan også lage 2 mindre. Fyll på med pizzasaus og det du ønsker av fyll. Jeg fylte på med min favoritt som er revet mozzarella light ost, parmaskinke, rødløk, cherrytomater og pinjekjerner. Stek på 220 grader i ca. 15 minutter. Topp gjerne med ruccola og eventuelt litt grønn pesto før servering.
Håper det smaker:)
-Hege-