Enchiladas med speltlompe

fullsizeoutput_4a3c.jpeg

Denne godsaken her må bare prøves! Ved å bare bytte ut noen ingredienser av dårlige karbohydrater, usunt fett og unødvendig sukker, kan denne retten bli både sunn og næringsrik som kan nytes like så godt midt i uka som til helga.
Server med en god og frisk salat, så er dette regne festmåltidet:)

Du trenger: (til 2-3 porsjoner)

  • 4-5 speltlomper

  • 400 gram karbonadedeig (evt. kyllingkjøttdeig)

  • 2-3 ss hjemmelaget tacokrydder (se oppskrift her)

  • 1/2 løk

  • 1 boks hakkede tomater

  • 1-2 ss rød pesto

  • Revet ost

Guacamole:

  • 1 avokado

  • 1 ss mager kesam

  • 1/2 lime

  • Hvitløkskrydder, salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.

  2. Stek karbonadedeig sammen med løken. Tilsett tacokrydder, hakkede tomater og pesto. La det putre et par minutter.

  3. Mos avokado og bland inn kesam og krydder.

  4. Smør guacamolen over halve speltlompen og legg kjøttsaus og strø litt revet ost oppå. Brett over og legg de fylte speltlompene i en ildfast form. Ha gjerne litt olje i bunnen slik at de ikke setter seg fast.

  5. Strø litt revet ost på toppen og stek i ca. 15 minutter.

  6. Server gjerne med en frisk salat, salsasaus og en klatt mager kesam.

Håper det smaker:)

-Hege-