Ristede kikerter

Er du av de som ofte kjenner behovet etter noe salt på kvelden? Det gjør jeg:) Heldigvis finnes det sunne og gode alternativer man kan lage, uansett hvilken dag i uka.

Blant annet disse ristede kikertene. Og de kan virkelig nytes med god samvittighet da de inneholder mange viktige næringsstoffer som er bra for kroppen vår. De har blant annet et høyt innhold av folat som kan forebygge hjertesykdom, de er bra for tarmfloraen og motvirker diabetes. I tillegg inneholder de godt med proteiner som gjør at det gir en god metthetsfølelse, og i motsetning til mye annen snacks bidrar de til et stabilt blodsukker. 
Velg krydder etter ønske og bruk de enten som snacks, i salater, supper eller gryter. 

Slik gjør du:

Skyll kikertene og la de tørke på et tørkepapir eller kjøkkenhåndkle. Ha de over i en bolle og bland inn ca. 1 ss olivenolje, salt, pepper og chillikrydder (eller det krydderet du ønsker).
Ha de over i en ildfast form, eller stekbrett, og stek i ca. 30 min.

Nyt med god samvittighet:)