Tikka masala med blomkålris

En sunn og god indisk kyllingrett med hjemmelaget tikka masala saus, og blomkålris laget på 1-2-3.
Jeg er veldig glad i indisk mat, men desverre så er ikke barna i heimen så veldig glad i for sterk mat. Denne har en mild og god smak, samtidig som du kjenner godt smaken av India. Og det beste av alt, den er hjemmelaget slik at du har full kontroll på hva du får i deg. 
Og du syns kanskje det høres merkelig ut med blomkålris, men om ikke du har smakt det før, er jeg ganske sikker på du vil bli positivt overrasket. Du har sikkert hørt flere ganger at en bør begrense pasta og ris og heller spise mer grønnsaker, ja da lover jeg deg blomkålris et perfekt alternativ. 
Så en trenger ikke ferdigglass og hvit ris når en kan få et så mye sunnere og i mine øyne bedre alternativ. 

Til 4 porsjoner:

  • 4 kyllingfilet
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 1 boks lett cremé fraiche
  • 2 ts indisk tandoori krydder
  • 1 ts paprikakrydder
  • 1/2 ts kanel
  • 1 blomkål

Skjær kyllingen i biter og stek i litt olje sammen med krydderet. Sett pannen til side. 
Kutt løk, paprika og hvitløk i biter og stek i litt olje i en annen panne til løken er gyllen. 

Ha grønnsakene over i pannen med kyllingen, og tilsett hakkede tomater, tomatpure, cremé fraiche og krydderet,  og la det stå å småputre i noen minutter. 

Riv blomkålen med rivjern og stek i litt smør og salt.

Server med frisk koriander og nyt:)

Hege