Rotgrønnsakschips

Lyst på et sunnere alternativ til chipsen?

Må innrømme at en av mine store svakheter når det kommer til kostholdet så er det at jeg er altfor glad i chips. Om jeg ikke hadde tenkt konsekvenser kunne jeg sikkert ha spist det hver kveld. Men det gjør jeg selvsagt ikke. Da kan det av og til være greit med et sunnere alternativ. Og da er rotgrønnsakschips blitt en stor favoritt. 
Det er både enkelt å lage, det er mye sunnere enn vanlig chips og det smaker utrolig godt. Og det beste av alt, du kan variere og finne din favoritt.

Du kan bruke både søtpotet, gulrot, pastiankk, potet, rødbete, og variere med krydder som salt, pepper, paprika, grillkrydder, chillikrydder osv. 

I denne oppskriften har jeg brukt:

  • 2 søtpotet
  • 2 rødbeter
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts havsalt
  1. Forvarm ovnen til 200 grader. 
  2. Vask og skrell grønnsakene og skjær i tynne skiver med en ostehøvel eller grønnsakskreller.
  3. Vend i olivenolje og salt, og spre de utover et stekebrett. Sørg for at de ikke ligger oppå hverandre. 
  4. Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter. Følg med så de ikke brenner seg og snu gjerne på de underveis. 
  5. Avkjøl, legg i en serveringsbolle, strø gjerne litt ekstra havsalt på toppen og NYT!!

Kos deg med god samvittighet:)