Tunfiskpizza - pizza med bare 3 ingredienser

fullsizeoutput_3b7b.jpeg

Tunfiskpizza? Sikkert mange som rynker på nesa nå, og det er heller ikke så rart. Men hvis du ikke har smakt dette enda, så smak før du gjør deg opp en mening. Om du i utgangspunktet ikke er så glad i tunfisk, så ikke bekymre deg, du kjenner faktisk ikke at den smaker tunfisk. Og med kun de 3 ingredienser tunfisk, havregryn og egg, kan du med god samvittighet lage deg denne pizzaen hvilken som helst dag i uka. Et supert måltid etter en god treningsøkt!

Denne oppskriften utgjør en god porsjonspizza, men med litt grønn salat ved siden av må innrømme jeg ikke klarte mer enn halvparten.

Pizzabunn:

  • 1 boks tunfisk i vann
  • 60 gram havregryn
  • 1 egg
  • Krydder (jeg brukte salt, pepper, hvitløk og oregano)

Fyll:

  • 2 ss lett creme fraiche (eller kesam)
  • 1 ss grønn pesto
  • 1 pakke kalkunskinke (evt kylling, karbonadedeig, spekeskinke...)
  • Grønnsaker som rødløk, sopp, mais (eller hva du måtte ønske)
  • Revet ost (jeg brukte revet mozzarella light)

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Bland ingrediensene i en bolle og bland godt. Smør deigen utover et bakepapir. Forstek midt i ovnen i 12-15 minutter. 
  3. Avkjøl bunnen noe før du legger på fyllet. 
  4. I mellomtiden blander du sammen creme fraiche og pesto og kutter grønnsakene.
  5. Fordel pestoblandingen utover bunnen og legg på skinke og grønnsakene. Strø revet ost over.
  6. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. 
  7. Server gjerne med en grønn salat ved siden av. Jeg strødde over litt brokkolispirer og hadde ruccola ved siden av. 
     
fullsizeoutput_3b81.jpeg

Håper det smaker:)
 

-Hege-