Laks med blomkålris og mangosalat

fullsizeoutput_3c78.jpeg

Denne komboen her er bare helt himmelsk!  Blomkålrisen er rask og enkel å lage, og bedre enn ris etter min mening. Mangosalaten er litt spicy, men det som gjør retten litt ekstra god. 
Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å legge denne ut, men siden den var så god, måtte jeg bare. Så bildet er vel så som så, men så er jeg heller ingen fotograf. 
Smaken er uansett god, så prøv da vel!

Du trenger:

  • 600-700 g laks
  • 1 blomkål
  • 1 ss smør
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 3 vårløk
  • 1/2 chilli
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 1/2 lime
  • Frisk koriander

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 200 grader. Legg laksefiletene i en ildfast form og krydre med ønsket krydder. Jeg brukte fiskekrydder og litt chilli. (elsker chilli og laks sammen)
  • Rasp blomkålen med et rivjern. Stek i panna med 1 ss smør og og krydre med salt og pepper. 
  • Kutt mango, avokado, vårløk og chilli i små biter og ha sammen i en bolle. Bland sammen olivenolje, honning, limesaft og sesamfrø og hell over mangosalaten. 
  • Server laksen med blomkålris, mangosalat, god soyasaus og topp med frisk koriander. 
fullsizeoutput_3c85.jpeg

Håper det smaker:)


-Hege-