Tomatsuppe med egg og linser

fullsizeoutput_3b66.jpeg

Barnefavoritt!! Tomatsuppe er noe de aller fleste barne er veldig glad, og et supert alternativ dersom du ønsker en kjøttfri middag. Tilsett egg og linser så blir den ekstra mettende og mer næringsrik. Sett gjerne frem skåler med ulike tilbehør så kan alle lage sin egen favoritt.

Du trenger:

  • 4 egg
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpurè
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 1 dl usøtet mandelmelk (eller annen type melk. Kan også droppes)
  • 2 ss creme fraiche
  • 1 boks røde linser
  • 1 ss grovhakket frisk basilikum (evt. tørket)
  • salt og pepper

Alternativt tilbehør:

  • egg
  • revet ost (feks. mozarella light) 
  • creme fraiche eller kesam  
  • fullkornsmakaroni
  • frisk basilikum
  • eller om du ønsker å servere med nybakte cottage cheese rundstykker. Oppskrift her.

Slik gjør du:

1. Start med og koke egg og eventuelt makaroni.
2. Finhakk løk og hvitløk og stek i en kasserolle med olje til løken er gyllen. 
3. Tilsett buljongen, hakkede tomater, tomatpurè og linsene. La det småkoke i ca. 5 minutter. 
4. Tilsett creme fraiche og basilikum og smak til med salt og pepper. Bruk stavmikser til suppen blir jevn og fin. 
5. Spe på med melk til du får den konsistensen du ønsker. 
6. Skjær eggene i båter og legg oppi rett før servering. 

 

Håper det smaker:)