Lompequesedilla med kylling, guacemole og tomatsalat

fullsizeoutput_3b77.jpeg

Jeg elsker quesedilla og er faktisk noe jeg har til kveldsmat flere dager i uka, da som regel fylt med pesto, kalkunskinke og ruccola. Men skal jeg lage det mer som middag sørger jeg for å fylle på med enda litt mer mettende ingredienser. Som her med grillet kylling og hjemmelaget quacemole. Sunt, næringsrikt og veldig snadder:)

Du trenger: (til 1 porsjon)

  • 2 speltlomper
  • ca. 100 g grillet kylling
  • Tacokrydder (helst hjemmelaget)
  • 2 vårløk
  • 1/2 boks mais
  • Frisk koriander
  • revet ost (jeg brukte mozzarella light)

Guacemole:

  • 1 avokado
  • 1 ss lett creme fraiche (eller mager kesam)
  • 1 fedd hvitløk
  • saften fra 1/2 lime
  • salt og pepper

Tomatsalat:

  • 6-8 cherrytomater (eller hvor mange du ønsker)
  • ca. 2 ss finhakket frisk koriander
  • salt og pepper
  • 1/2 - 1 ss olivenolje

Slik gjør du:

  1. Del opp kyllingen og legg på den ene halvsiden av lompene. Krydre med tacokrydder (evt. grillkrydder)
  2. Finhakk vårløk og koriander og fordel over, sammen med litt mais. Strø over revet ost.
  3. Brett lompen over, press litt sammen og stek i panna på litt over middels varme til osten er smeltet.
  4. Del avokadoen i to, ta ut steinen og mos med gaffel. Tilsett finhakket hvitløk og krydre med salt og pepper. Smak til med limesaft.
  5. Kutt cherrytomatene i 4 og bland sammen med olivenolje, koriander, salt og pepper. 

Håper det smaker:)

-Hege-