Jeg elsker quesedilla og er faktisk noe jeg har til kveldsmat flere dager i uka, da som regel fylt med pesto, kalkunskinke og ruccola. Men skal jeg lage det mer som middag sørger jeg for å fylle på med enda litt mer mettende ingredienser. Som her med grillet kylling og hjemmelaget quacemole. Sunt, næringsrikt og veldig snadder:)
Du trenger: (til 1 porsjon)
- 2 speltlomper
- ca. 100 g grillet kylling
- Tacokrydder (helst hjemmelaget)
- 2 vårløk
- 1/2 boks mais
- Frisk koriander
- revet ost (jeg brukte mozzarella light)
Guacemole:
- 1 avokado
- 1 ss lett creme fraiche (eller mager kesam)
- 1 fedd hvitløk
- saften fra 1/2 lime
- salt og pepper
Tomatsalat:
- 6-8 cherrytomater (eller hvor mange du ønsker)
- ca. 2 ss finhakket frisk koriander
- salt og pepper
- 1/2 - 1 ss olivenolje
Slik gjør du:
- Del opp kyllingen og legg på den ene halvsiden av lompene. Krydre med tacokrydder (evt. grillkrydder)
- Finhakk vårløk og koriander og fordel over, sammen med litt mais. Strø over revet ost.
- Brett lompen over, press litt sammen og stek i panna på litt over middels varme til osten er smeltet.
- Del avokadoen i to, ta ut steinen og mos med gaffel. Tilsett finhakket hvitløk og krydre med salt og pepper. Smak til med limesaft.
- Kutt cherrytomatene i 4 og bland sammen med olivenolje, koriander, salt og pepper.
Håper det smaker:)
-Hege-