Julen nærmer seg og mange er i gang med julebaksten. En av sortene som er en tradisjon i de fleste hjem er pepperkaker. For mange er julekaker de helt tradisjonsrike med sukker, smør og mel, men noen ønsker også et litt sunnere alternativ. Så her har jeg laget pepperkaker uten sukker og erstattet hvetemel med speltmel. Her i hus har vi som regel en boks av hver, men fikk bekreftelse av både stor og liten at disse var faktisk gode til å være sunne;)
Så ønsker du et sunnere alternativ blant julekakene, kan disse pepperkakene anbefales:)
Oppskrift: (gav et brett)
- 100 gram smør
- 2 ss sukrin gold *
- 2 ss fibersirup gold
- 1 egg
- 150 gram siktet speltmel
- 50 gram mandelmel
- 1/2 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1/2 ts nellik
Smelt smøret sammen med sukrin og sirup og ha over in en bolle. La avkjøle litt, før du tilsetter pisket egg. Bland sammen det tørre, og rør litt og litt inn i den våte blandingen til du får en smidig deig.
Pakk inn i plastfolie og la stå i kjøleskapet i minst 3 timer, eller over natten.
Trykk så ut i ønskede former, og stek på 180 grader i ca. 10 minutter.
Dersom du ønsker å pynte de, kan du blande sammen sukrinmelis og vann og pynte de slik du ønsker.
Håper det smaker og god førjulstid:)