Stekt torsk med brokkoli- og ertemos og tomatsalat

IMG_6100.jpg

Et deilig fiskemåltid som passer like godt til hverdags som til fest

Det anbefales som kjent å spise 2-3 fiskemåltid i uka, og da gjerne inkludere både fet og mager fisk. Dette for å dekke behovet av ulike viktige næringsstoffer som kroppen trenger, og som har gunstig effekt på helsen hos både barn og voksne. Det kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, bra for hukommelse og utvikling, og det kan hjelpe til å holde energinivået og overskuddet opp i hverdagen.

Du har sikkert hørt at det også er gunstig for vektreduksjon. Begge er svært proteinrike som er bra for musklene i kroppen, og jo mer muskler, jo mer forbrenner du. I tillegg inneholder den hvite fisken rikelig med mineralet jod, som bidrar til å produsere hormoner som regulerer stoffskiftet, altså forbrenningen.

Med det rette tilbehøret, kan virkelig hvit fisk bli et festmåltid. Her om dagen lagde jeg stekt torsk med brokkoli- og ertemos med tomatsalat til. Og det var faktisk en liten fest i munnen.

Du trenger: (til 2 personer)

  • Ca. 400 gram torsk eller annen hvit fisk

  • 1 ss olje eller smør

Brokkoli- og ertemos:

  • 1 brokkoli

  • Ca. 2 dl frosne erter

  • 1 ss mager kesam

  • Salt og pepper

Tomatsalat:

  • 12-14 cherrytomater

  • 1/2 rødløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss god olivenolje

  • pepper

Fremgangsmåte:

  1. Stek fisken i litt olje, ca 4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Eventuelt litt chilliflak eller annen krydder du er glad i for å “spise” den litt opp.

  2. Kok brokkoli og erter og hell av vannet. Tilsett 1 ss mager kesam og mos med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

  3. Del cherrytomatene i to, kutt løk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Bland inn 1 ss god olivenolje og smak til med nykverna pepper.

  4. Server fisken med brokkoli- og ertemosen og tomatsalaten og nyt en god middag med god samvittighet:)


Håper det smaker:)


-Hege-