Et deilig fiskemåltid som passer like godt til hverdags som til fest
Det anbefales som kjent å spise 2-3 fiskemåltid i uka, og da gjerne inkludere både fet og mager fisk. Dette for å dekke behovet av ulike viktige næringsstoffer som kroppen trenger, og som har gunstig effekt på helsen hos både barn og voksne. Det kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, bra for hukommelse og utvikling, og det kan hjelpe til å holde energinivået og overskuddet opp i hverdagen.
Du har sikkert hørt at det også er gunstig for vektreduksjon. Begge er svært proteinrike som er bra for musklene i kroppen, og jo mer muskler, jo mer forbrenner du. I tillegg inneholder den hvite fisken rikelig med mineralet jod, som bidrar til å produsere hormoner som regulerer stoffskiftet, altså forbrenningen.
Med det rette tilbehøret, kan virkelig hvit fisk bli et festmåltid. Her om dagen lagde jeg stekt torsk med brokkoli- og ertemos med tomatsalat til. Og det var faktisk en liten fest i munnen.
Du trenger: (til 2 personer)
Ca. 400 gram torsk eller annen hvit fisk
1 ss olje eller smør
Brokkoli- og ertemos:
1 brokkoli
Ca. 2 dl frosne erter
1 ss mager kesam
Salt og pepper
Tomatsalat:
12-14 cherrytomater
1/2 rødløk
1 fedd hvitløk
1 ss god olivenolje
pepper
Fremgangsmåte:
Stek fisken i litt olje, ca 4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Eventuelt litt chilliflak eller annen krydder du er glad i for å “spise” den litt opp.
Kok brokkoli og erter og hell av vannet. Tilsett 1 ss mager kesam og mos med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Del cherrytomatene i to, kutt løk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Bland inn 1 ss god olivenolje og smak til med nykverna pepper.
Server fisken med brokkoli- og ertemosen og tomatsalaten og nyt en god middag med god samvittighet:)
Håper det smaker:)
-Hege-