Grove polarbrød

DC2D9B2C-495B-44D5-ADF5-1033E57C51D0.jpeg

Hjemmelaget grove polarbrød uten heving

Grove polarbrød er perfekt i enten din eller barnas matpakke. Lager du de selv har du full kontroll på hva de inneholder, og du unnlater unødvendig sukker og andre tilsetningsstoffer som ofte finnes i de ferdigkjøpte. Men ofte er det et tiltak å bake da det er tidkrevende, men med disse som ikke trenger heving, er det ikke tida det skal stå på.
De er perfekte å ha som tilbehør til for eksempel suppe, og da kan du faktisk lage disse mens suppa godgjør seg. Eller ha som frokost, lunsj, kveldsmat eller turmat, der pålegget kan varieres etter ønske. Du kan også lage små pizzaer av de, der du topper med dun du måtte ønske.

Du trenger: ( til ca. 9-10 stk.)

  • 2,5 dl havremel

  • 2 dl sammalt speltmel

  • 2,5 dl hvetemel

  • 50 gram smelta smør eller 0,5 dl flytende margarin

  • 2 dl melk

  • 2 ts bakepulver

  • 1/2 ts salt

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen tørrvarene og tilsett så smør og melk. Bland sammen og juster eventuelt med litt mer mel om det trengs. Del i 9-10 emner og rull til boller.

  2. Bruk så en kjevle til å kjevle de runde og flate, og lag prikker med noen pinner.

  3. Stek polarbrødene midt i ovnen i ca. 8 minutter.

  4. Avkjøl på rist.

De kan oppbevares et par dager i plast. Utover det kan det være greit å fryse de og heller ta opp kvelden i forveien, eller før du skal ha de og varme litt i ovn eller brødrister.


Håper det smaker:)


-Hege-