Salma Teriyaki med mangosalsa

En til de store og en til de små...

Disse smakene er uten tvil en storfavoritt hos meg. Men så er det jo ikke alltid sånn at det vi voksne liker, liker barna også, og motsatt. Så faktisk skjer det ofte her at jeg lager to varianter av middagen. Ikke to middager, men to varianter. Det vil si at jeg har alltid samme hovedingrediens, om det er fisk, kylling, karboandedeig eller hva det måtte være. Men i stedet for å ha ris eller pasta som barna ofte har til, lager jeg en grønnsaksmos til oss voksne. Da beholder jeg grønnsakene etter de er kokt til barna, og lager mos av resten til oss. Det er en god erstatter hvis man ikke ønsker for mye ris, pasta, poteter.

Eller som i dette tilfellet.  Alle fikk laks og ris, men uten teriyakisaus på barna sine laksestykker. Jeg laget en mangosalsa til oss voksne som vi er veldig glad i, mens barna fikk servert erter og gulrøtter, som de er veldig glade i. 

Jeg tenker at middagen skal være et hyggelig måltid, og da må det også være rom  for å lage litt alternativer, uten at det skal være to ulike middager, slik at alle blir fornøyd. Da blir også måltidet hyggeligere. 
Det eneste jeg setter som "krav", er at middagen er sammensatt av en proteinkilde, karbohydratkilde og godt med grønnsaker til alle. Og husk at karbohydratkilde er også grønnsaker.
 

Til denne retten trenger du:

  • ca. 600 g salmalaks (eventuelt vanlig laks)
  • 2 ss teriyakisaus
  • 1 mango
  • 3 vårløk
  • 1/2 rødløk
  • 1 lime
  • Frisk koriander

Sett ovnen på 200 grader. 
Smør et lag teriyakisaus over laksen og krydre med litt salt.
Stek midt i ovnen i ca. 15 minutt.

Kutt mangoen i små terninger. Finhakk vårløk, rødløk og koriander og bland sammen med mangoen. Skvis saften av en 1/2 lime over.

Server salmalaksen med mangosalsaen og gjerne litt ris til. Og da eventuelt grønnsaker som barna liker. 

Håper det smaker:)