Kyllingfilet med gulrotspaghetti og tomatsaus

IMG_4630.jpg

Ønsker man å gjøre noen sunne endringer i hverdagen, er det å øke inntak av grønnsaker noe av det beste du kan gjøre. Det gir en god metthetsfølelse uten å tilføre noe særlig kalorier. 
Det å redusere litt på karbohydrat i form av brød, pasta, ris og poteter, og erstatte dette med karbohydrat fra grønnsaker, vil for mange gi en positiv effekt når det gjelder blant annet vektreduksjon. 

Det å lage "pasta" ut av grønnsaker, er en sunn og annerledes vri, og en super måte å få i seg mer grønnsaker på. Har tidligere lagt ut en oppskrift på squashspaghetti. Men denne oppskriften med gulrot og tomatsaus, vil jeg si er verdt å prøve ut.

Du trenger: (til 2 porsjoner)

  • 2 kyllingfilet
  • 4 gulrøtter
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss sukkerfri ketchup
  • Tørket oregano eller basilikum
  • Salt og pepper
  • Frisk basilikum

Gulrotspaghetti:
Skrell gulrøttene og kutt de med en spiralizer. Varm de på middels varme i en stekepanne med litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Rør litt rundt til de får litt mykere konsistens. 

Tomatsaus:
Varm opp en boks med hakkede tomater sammen med tomatpure og ketchup. La det småputre i 4-5 minutter. Smak til med krydder. 

Server gulrotspaghettien med tomatsaus, kyllingfilet og frisk basilikum. 

Håper det smaker:)