Ovnsbakt torsk med blomkål- og potetmos

IMG_1887.jpg

Denne enkle hverdagsretten med ovnsbakt torsk og blomkål- og potetmos passer godt til hele familien. Den er rask og enkel å lage, og kan tilberedes med den fisken du ønsker og favoritt grønnsakene. Den inneholder godt av alle næringsstoffer og du sørger for at familien får i seg en sunn og næringsrik middag. Til oss voksne pleier jeg å “pimpe” den opp med litt chilliolje, som er en utrolig god smak til hvit fisk.

Du trenger: (til 4 personer)

  • Ca. 600-700 gram torsk

  • 1 blomkål

  • 4 poteter

  • 1 brokkoli

  • 3 gulrøtter

  • 1 ss mager kesam for magrere (evt. smør og en skvett melk)

  • salt og pepper

  • chilliolje

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Kutt fisken i passende stykker. Krydre med salt og litt pepper, evt fiskekrydder eller chilli hvis du ønsker sterkere smak.

  2. Skrell poteter og del i mindre biter, og kutt blomkålen i mindre buketter. Kok de møre. Hell av vannet og mos med stavmikser. Ha i mager kesam eller smør, og smak til med salt og pepper.

  3. Server med kokt brokkoli og gulrøtter.

Håper det smaker:)


-Hege-