Er du glad i sterk mat? Ja da er jeg ganske sikker du vil bli glad i denne. God i smaken, samtidig som den river godt. Sammen med blomkålris, som er en absolutt favoritt hos meg til slike type retter, så er dette en super kombo. Kanskje litt i sterkeste laget til de minste barna, men det kan du også styre litt selv ved å ta litt mindre chilli. Ellers fungerer den veldig bra å servere med din bedre halvdel eller gjester på besøk.
Du trenger: (til 2 personer)
2 kyllingfilet
1 rød paprika
1 gul paprika
3 vårløk
1/2 chilli
1 håndfull usaltede cashewnøtter
frisk koriander
1 blomkål
Sausen:
2 ss soyasaus
1/2 chilli
1 hvitløksfedd
2 ss honning
1 ss chillipaste
Slik gjør du:
Kutt kyllingen i mindre biter og stek i litt oliven eller rapsolje.
Lag chillisausen ved å finhakk chilli og hvitløk og bland sammen med de andre ingrediensene.
Ha de ferdigstekte kyllingbitene i en bolle og bland inn sausen.
Kutt opp paprika, vårløk og chilli. Stek paprika, chilli og cashewnøtter i litt olje til grønnsakene har fått litt farge.
Ha kyllingen over i pannen med grønnsakene og tilsett vårløken. Bland alt sammen.
Blomkålrisen lager du ved å raspe blomkålen med et rivjern. Stek så i panna i litt smør eller olje. Smak til med salt og pepper.
Server med gjerne litt frisk koriander på toppen.
Håper det smaker:)
-Hege-