Ovnsbakt salmalaks med blomkålris

Sunn, rask og smakfull fiskemiddag

Laks er noe vi har mye hjemme hos oss, og da er det godt å variere litt på både smak og tilbehør. Lager jeg en "topping" blir det som regel en liten miks av hva jeg finner og som jeg tenker kan gi en god smak. Denne ble smakfull, men alikevel ikke for sterk slik at både små og store kan ha den.  Var sikker på jeg hadde teriyakisaus, da hadde jeg nok tilsatt litt av det. 

Du trenger (jeg laget til 2 store og 2 små):

  • Salmalaks (ca. 700 gram)
  • 1 stor blomkål
  • 1 stor brokkoli
  • 1 ss ekte smør 
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts revet ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • 1/2 lime
  • salt og pepper
  1. Sett ovnen på 180 grader. 
  2. Finhakk hvitløk og riv ingefær. Tilsett soyasaus, honning og evt teriyakisaus og bland sammen. Del salmalaksen i passende porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Fordel sausblandingen over laksen og skvis litt lime over til slutt. 
  3. Stek i ovnen i 12-15 minutter.
  4. I mellomtiden river du blomkålen med et rivjern, og steker sammen med litt smør i stekepannen. Smak til med salt og pepper. 
  5. Kok eller damp ønskede grønnsaker. 
  6. Legg blomkålris, laks og grønnsaker på en tallerken og topp med litt frisk koriander eller vårløk. 

Håper det smaker:)