Denne næringsrike gryteretten er proppa full av proteiner og svir i munnen på en hærlig måte.
Denne laget jeg faktisk til kveldsmat, eller rettere sagt en veldig sen middag.
Ble litt rester igjen som da er ypperlig å ha til lunsj dagen etter. Enten bare som den er, eller fyll i en speltlome/tortillalefse, varm opp med litt ost, så har du en nydelig burrito. Eller legg fyllet oppå en speltlompe, topp med revet ost og inn i ovnen, så har du en god og spicy speltlompepizza.
Du trenger: ( 2-3 porsjoner)
- 400 g karbonadedeig
- 1 løk
- 1-2 fedd hvitløk
- 1/2 paprika
- 1 boks kidneybønner
- 1/2 boks linser
- 1/2 boks mais (kan droppes)
- 1 boks hakkede tomater (jeg brukte en med chilli)
- 2 ss tomatpure (eller sukkerfri ketchup)
- Krydder - jeg brukte paprikas, spisskummen, chilliflak, pepper og litt salt
- Parmesanost
Slik gjør du:
Stek løk og hvitløk sammen med karbonadedeigen. Tilsett så de andre ingrediensene og bland sammen.
La det stå å småputre til den tykner.
Server med revet parmesanost på toppen. Og eventuelt en grønn salat og/eller ris om ønskelig.
Håper det smaker:)