Rask og smakfull laksemiddag for hele familien. Hos oss er det som regel laks på tirsdager, og også en av dagene vi må skynde oss videre til aktiviteter. Da er det perfekt med middager som er raske å lage og lager litt seg selv. Kutt opp grønnsaker og laks som tar ca. 10 min, sett på lokk og la den putre i 10 min, dekk bordet og rydd benken i mellom tiden. Så på 20 minutter har du en sunn og god laksemiddag på bordet og ryddig benk:)
Du trenger: (til 4 personer)
ca. 300 gram pasta penne
500 gram laks
2 ss olivenolje
1/2 gul løk
1 fedd hvitløk
2-3 gulrøtter
1 squash
1 brokkoli
1 boks lett creme fraice (3 dl)
1 dl vann
Salt, pepper, oregano og fiskekrydder
Slik gjør du:
1. Start med å sett pastaen til koking.
2. Finhakk løk og hvitløk og stek i olivenolje til løken er gyllen.
3. Kutt gulrøtter i små biter, kutt squashen og del brokkolien i små buketter.
4. Ha oppi pannen og stek videre til grønnsakene har myknet noe.
5. Tilsett creme fraiche, vann og krydder og bland sammen.
6. Del laksen i biter og legg oppå grønnsakene i pannen. Dryss over litt fiskekrydder.
7. Sett på lokk og la småputre i ca. 10 minutter.
8. Server med fullkornspasta eller ris eller enda bedre, blomkålris.
Håper det smaker:)