Gjør disse smarte valgene og spis tacofavoritten med god samvittighet:)
Taco er blitt en helgefavoritt i de fleste norske hjem, og det er heller ikke så rart. Det smaker godt, enkelt å lage og noe de aller fleste liker, uansett alder.
Men hvordan du velger å tilberede den, har mye å si dersom du ønsker å tenke litt over kaloriinntaket ditt. Ved å gjøre noen små, sunne endringer kan du faktisk spare over det dobbelte av kaloriene, og det uten at det går ut over smaken.
Hvis du ser på bildet over, inneholder tallerken til høyre over ca. 450 kcal, mens tallerken til venstre inneholder ca. 210 kcal. Har du da to slike lefser er du oppe i 900 kcal på den ene, og 420 kcal på den andre varianten. Ganske stor forskjell ja, med tanke på at smaken er så godt som det samme. Det kommer kanskje andre "godsaker" i løpet av helgen også, så da kan det være fornuftig å spare inn litt der man kan.
Så har du et ønske om å redusere litt på kaloriinntaket, men unner deg taco hver helg uten å tenke så mye over ingrediensene. Fortvil ikke, taco kan du fortsatt kose deg med, ja til og med i hverdagen, bare velg litt annerledes.
SMÅ GREP, STOR FORSKJELL, UTEN AT DET GÅR UTOVER SMAKEN!
Ta disse valgene og du sparer halvparten av kaloriene:
- Velg karbonadedeig fremfor kjøttdeig
- Velg mager kesam fremfor rømme
- Velg lettere gulost fremfor vanlig
- Dropp tortillalefsen og lag en god "tacosalat" (evt. bruk speltlompe eller fullkornslefse)
- Lag hjemmelaget tacokrydder fremfor pose tacomix
- Velg tacosaus uten tilsatt sukker, eller lag hjemmelaget (disse produktene er tilsatt unødvendig sukker og tilsetningsstoffer som vi bør ha mindre av i kostholdet).
Med disse endringene justerer du ikke bare kaloriinnholdet, du øker også proteininnholdet og reduseres mengden av det usunne fettet.
Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder finner du her.
God helg og nyt tacokvelden med god samvittighet:)
-Hege-