Laks i form med eple og pesto

fullsizeoutput_4974.jpeg

En enkel og smakfull lakserett med eple og kremet pestosaus, servert med stekt blomkålris. Her kan du selvfølgelig fylle på med enda mer grønnsaker om ønskelig, men ved å ha blomkålris fremfor vanlig ris, får du ekstra grønnsaker der. Samtidig som det smaker veldig godt:)

Du trenger:

  • 600 g laks
  • 2 epler
  • 3 vårløk
  • 1 boks lett creme fraiche
  • 2 ss grønn pesto
  • En god neve persille
  • 1 blomkål
  • 1 ss ekte smør
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Kutt laksen i større biter og legg oppi en ildfast form, krydre med salt og litt pepper. Kutt vårløken og eplene i mindre biter. Bland sammen med laksen. 
  3. Bland så sammen creme fraiche og pesto og ha over fisken og grønnsakene. 
  4. Stek i ovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter. 
  5. I mellomtiden rasper du blomkålen med et rivjern. Steker i litt smør og krydrer med salt og pepper. 
  6. Dryss over litt hakket persille før servering. 

Håper det smaker:)

-Hege-