Speltlompenachos

IMG_4549.jpg

Taco og nachos og den slags forbinder man gjerne med helgemat. Men ved å gjøre noen sunne endringer, kan det faktisk nytes hvilken som helst dag i uka...med god samvittighet:)

Dropp nachochips og lag dine egne av speltlomper. Smaker like godt spør du meg, og mye sunnere. 

Du trenger:

  • 5-6 speltlomper
  • litt olivenolje
  • en pakke karbonadedeig
  • hjemmelaget tacokrydder
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 boks mais
  • 1/2 paprika
  • 1 avokado
  • revet lettost
  • mager kesam
  • sukkerfri tacosaus

Sett ovnen på 200 grader. Kutt speltlompene med en pizzakutter i 8 små biter. Fordel de utover på et stekebrett, og pensle med olje. Krydre med ønsket krydder, jeg brukte hjemmelaget tacokrydder. (kan også bruke grillkrydder, pommesfrites krydder, paprikakrydder, salt og pepper, det du måtte ønske).
Stek midt i ovnen i 8-10 minutter. 

I mellomtiden steker du karbonadedeigen med hjemmelaget tacokrydder, og lager guacamolen.

Guacamole:

1 most avokado
2 ss mager kesam
1 fedd finhakket hvitløk
Saften fra ½ lime
Salt og pepper

Mos avokado med en gaffel, bland inn kesam og hvitløk. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Hjemmelaget tacokrydder:

3 ss chillipulver
2 ss paprikapulver
2 ss spisskummen
1 ss knuste chilliflak
1 ss hvitløkspulver
2 ts koriander2 ts svart pepper (evt cayennepapper for sterkere)
2 ts salt

Bland alt sammen og oppbevar i en boks med lokk.

NYT:)