Rask, sunn og enkel laksemiddag for hele familien. Hos oss er det som regel laks på tirsdager, og også en av dagene vi må skynde oss videre til aktiviteter. Da er det perfekt med middager som er raske å lage og lager litt seg selv. Kutt opp grønnsaker og laks som tar ca. 10 min, sett på lokk og la den putre i 10 min, dekk bordet og rydd benken i mellom tiden. Så på 20 minutter har du en sunn og god laksemiddag på bordet og ryddig benk:)
Du trenger: (til 4 personer)
1 blomkål
500 - 600 gram laks
1 ss olivenolje
1/2 gul løk
1 fedd hvitløk
2-3 gulrøtter
1 squash
1 brokkoli
1 boks lett creme fraice (3 dl)
1 dl vann
Salt, pepper og fiskekrydder
Slik gjør du:
1. Finhakk løk og hvitløk og stek i olivenolje til løken er gyllen.
2. Kutt gulrøtter og squash og del brokkolien i små buketter. Ha oppi pannen og stek videre til grønnsakene har myknet noe.
3. Tilsett creme fraiche og vann og bland sammen. Krydre med salt og pepper.
4. Del laksen i biter og legg oppå grønnsakene i pannen. Dryss over litt fiskekrydder.
5. Sett på lokk og la småputre i ca. 10 minutter.
6. Rasp blomkålrisen med rivjern, og stek i panna med ca. 1 ss ekte smør eller olje, i 2-3 minutter til risen er varm. Smak til med salt og pepper.
Alternativt servere med fullkornspasta eller ris. Hos oss går det som regel blomkålris til oss voksne og fullkornsris til barna.
Håper det smaker:)
-Hege-