Denne salaten er utrolig god og mettende og kan spises som en salat som den er, eller som et godt tilbehør til for eksempel fisk eller kylling. Den inneholder både protein, sunt fett og masse gode karbohydratkilder som gjør denne til et komplett måltid hvis du for eksempel ønsker en kjøttfri middag eller en mettende lunsj.
Jeg serverte den med stekt torsk, og det var også en helt nydelig kombo.
Du trenger: (til 2 porsjoner)
1/2 dl quinoa
1 søtpotet
1/2 brokkoli (jeg brukte her ferdigpose med brokkoli og blomkål-miks)
1/2 pose grønnkål
1 neve mandler
1 neve tørket tranebær (evt. granateple)
1/2 blokk fetaost
Olivenolje
Salt og pepper
Slik gjør du:
Vask og skrell søtpoteten og kutt den i terninger. Ha i en bolle sammen med 2 ss olivenolje og salt og pepper og bland sammen. Fordel utover på et stekebrett og stek i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.
Kok quinoaen som anvist på pakningen.
Ha mandlene i en bolle og bland inn ca. 1 ss olivenolje og litt havsalt. Stek i en stekepanne til de er gylne og varme. Legg til siden. Evt. ha de i ovnen sammen med søtpoteten de 10 siste minuttene.
Jeg ønsket grønnkålen og brokkolien litt varm, så varmen dette litt i panna.
Slutt blander du sammen quinoa, grønnkål, brokkoli, søtpotet og topper med mandler, tranebær og fetaost.
Server som den er, eller sammen med for ekspempel kylling eller fisk.
Håper det smaker:)
-Hege-