Hjemmelagde fiskepinner av laks

IMG_0268.PNG

Ved å lage fiskepinnene selv fremfor de ferdige kjøpevariantene, sørger du for å øke næringsinnholdet, i tillegg til at det også smaker mye bedre. Du får større andel fisk, mer protein, mer fiber og du har kontroll på friteringen i forhold til andel fett. 

Her i hus er ingen av oss spesielt glad  i vanlig fiskepinner, men disse falt faktisk i smak hos både store og små. Jeg lagde det her med laks, men kan selvfølgelig også bruke hvit fisk, som kanskje er det mest vanlige. 
Men verdt å prøve ut disse med laks:)

Du trenger:
Blir ca. 15 fiskepinner

  • 500 gram laks (eller annen hvit fisk)
  • 2 ss sammalt hvete, grov
  • 1 egg
  • 2 ss strøkavring
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 sort pepper
IMG_4637.JPG
IMG_4639.jpg

Slik gjør du:

1. Kutt laksefileten i passe biter.

2. Bland sammen mel, salt og pepper og ha i skål 1. Pisk et egg og ha i skål 2. Og ha strøkavring i skål 3. 
Vend så laksebitene først i melet, så egget og til slutt kavringen. Legg på et stekebrett med bakepapir.

3. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 1o-12 minutter. 

Server gjerne med potetmos og revne gulrøtter. 

 

Håper det smaker:)