Ved å lage fiskepinnene selv fremfor de ferdige kjøpevariantene, sørger du for å øke næringsinnholdet, i tillegg til at det også smaker mye bedre. Du får større andel fisk, mer protein, mer fiber og du har kontroll på friteringen i forhold til andel fett.
Her i hus er ingen av oss spesielt glad i vanlig fiskepinner, men disse falt faktisk i smak hos både store og små. Jeg lagde det her med laks, men kan selvfølgelig også bruke hvit fisk, som kanskje er det mest vanlige.
Men verdt å prøve ut disse med laks:)
Du trenger:
Blir ca. 15 fiskepinner
- 500 gram laks (eller annen hvit fisk)
- 2 ss sammalt hvete, grov
- 1 egg
- 2 ss strøkavring
- 1/2 ts salt
- 1/2 sort pepper
Slik gjør du:
1. Kutt laksefileten i passe biter.
2. Bland sammen mel, salt og pepper og ha i skål 1. Pisk et egg og ha i skål 2. Og ha strøkavring i skål 3.
Vend så laksebitene først i melet, så egget og til slutt kavringen. Legg på et stekebrett med bakepapir.
3. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 1o-12 minutter.
Server gjerne med potetmos og revne gulrøtter.
Håper det smaker:)