Varm asiatisk biffsalat

fullsizeoutput_3c1b.jpeg

Lyst på noe annet enn typisk taco, pizza, lasagne i helgen?
En god biffmiddag er aldri feil, og ekstra godt med et spennende og smakfullt tilbehør. Som i dette tilfellet. Ble en helt fantastisk smak, og noe annet enn det en kanskje vanligvis har som tilbehør til indrefilet.

Retten ble laget litt uten mål og mening egentlig. Mens indrefileten stod i ovnen, fant jeg frem litt alternativ tilbehør, og det meste endte til slutt oppi, sammen med litt soyasaus og lime. Og fy søren så godt resultatet ble spør du meg. Så denne måtte jeg bare dele. 

Du trenger: (til 2 personer)

  • 400 gram helstekt indrefilet
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liten rødløk
  • 4-5 champignon
  • 1/2  chilli
  • 1 pk små asparges
  • 1/2 pakke sukkererter
  • 1 pk brokkolispirer
  • 1/2 pose tørkete tomater
  • Ca. 2 ss pinjekjerner
  • 10-12 fetaost uten olje
  • 4-5 ss soyasaus
  • 1/2 lime
  • rosmarin og timian

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 150 grader
  2. Krydre indrefileten med salt og pepper og brun i panna med litt smør, hvitløk, rosmarin og timian.
  3. Legg indrefileten over i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 20 minutter. 
  4. Finhakk chilli, skjær rødløk i tynne skiver og kutt champignon.
  5. Varm en panne med litt smør eller olje og stek rødløk, champignon, chilli, asparges og sukkererter på middels varme. Tilsett så brokkolispirer og tørkete tomater.
  6. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er brunet.
  7. Bland så soyasaus og saften av limen i en liten bolle. Hell over grønnsakene og bland godt sammen.
  8. Til slutt blander du inn fetaost og pinjekjernene. 
  9. Del opp indrefileten i passende stykker og legg over grønnsaksblandingen på en tallerken. 
  10. Server og nyt:)


Det trenger virkelig ikke å være kjedelig å leve sunt:)

-Hege-