Grove pølsehorn

fullsizeoutput_3c92.jpeg

Nå som vinterferien nærmer seg, tenkte jeg det kunne passe med oppskrift på disse grove pølsehornene. De er enkle og raske å lage, smaker godt og et supert alternativ som tur- og matpakkemat. De passer også ypperlig i for eksempel en barnebursdag. Disse ble servert halvlunkne på utsiden i bunnen av skibakken, og gikk ned på høykant:)

Du trenger:

  • 25 gram gjær
  • 1 1/2 dl lunkent vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1 egg
  • 1  dl yoghurt naturell (eller gresk yoghurt)
  • 5 dl hvetemel 
  • 4 dl sammalt hvetemel grovt
     
  • 1 pakke  go og mager grillpølse
  • Sukkerfri ketchup
  • 1 egg til pensling
  • Valmuefrø (evt. sesamfrø eller linfrø) til topping

Slik gjør du:

Oppløs gjæren i vannet og tilsett yoghurt, olivenolje, egg og salt. Rør inn melet litt av gangen og elt godt sammen. Eventuelt elt 8-10 minutter i kjøkkenmaskin. Sett deigen til heving i ca. 1 time.
Del deigen i to og rull den ene ut i en sirkel. Skjær med et pizzahjul til 8 trekantede stykker. Legg så en stripe med ketchup på den brede kanten, før du legger en pølse over og ruller.
Plasser pølsehornene på et papirkledd stekebrett, pensle med egg og dryss litt frø over. Gjerne etterhev en halvtimes tid. 
Stek så i ovnen på 200 grader i ca. 12-15 minutter. 
Enten kan du lage flere pølsehorn, eller bruke resten av deigen til å rulle ut noen "vanlige" rundstykker.

Håper det smaker:)
 

-Hege-