En sunn, god og smakfull kyllinggryte, perfekt nå i høsttiden fremover.
I tillegg til at den smaker godt, er den også næringsmessig et komplett middagsmåltid, med en god fordeling av protein, karbohydrat og fett, og lav på kalorier. Så et godt valg dersom du ønsker ås spise en god middag med god samvittighet.
I utgangspunktet trenger du ikke noe ved siden av, eller du kan senere med et godt brød eller grove hvitløksbaguetter til.
Du trenger: (til 4 personer)
600 gram kyllingfilet
4 poteter
3 gulrøtter
1 løk
2 fedd hvitløk
1 stor rød paprika
1/2 - 1 chilli (ettersom hvor sterk du ønsker)
1 ts paprikakrydder
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpure
5 dl kyllingbuljong/fond
3 vårløk
salt og pepper
lett creme fraiche
Fremgangsmåte:
Kutt poteter, gulrøtter, paprika, løk, hvitløk og chilli i biter. Fres dette sammen med litt rapsolje i en gryte eller stor stekepanne.
Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og paprikakrydder og bland godt sammen.
Tilsett kyllingbuljong og la gryten småkoke i ca. 15 minutter, til potetene er møre.
Kutt kyllingen i biter og stek. Krydre med salt og pepper.
Tilsett kyllingen og vårløk mot sutten av koketiden.
Ha så kyllinggryten i en skål og server med creme fraiche, vårløk og eventuelt litt frisk koriander.
Håper det smaker:)
-Hege-