Grove og gode pizza pestosnurrer med parmaskinke og mozzarella
Disse grove pizzasnurrene kan du ha som middag uansett dag i uka, men er også geniale å lage hvis du trenger å ta med deg middag på farten, eller som turmat. De er både sunne, mettende og gode.
Lag gjerne opp litt ekstra da de er veldig greie å fryse, så har du alltid en middag lett tilgjengelig.
Pizzadeig: (ca. 20 stk.)
- 3 dl lunkent vann
- 1 ss olivenolje
- 1/2 pakke tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 3 dl speltmel siktet
- 2 dl hvetemel
- 2 dl havremel
Fyll:
- Pesto
- parmaskinke eller annen type skinke
- revet mozzarellaost, evt. lettere ost
Eventuelt:
- Tomatpuré
- Skinke
- Revet ost
Slik gjør du:
Rør sammen vann, olje, gjør og salt. Tilsett så speltmel og havremel og spe på med hvetemelet til det blir en fin deig. Kna godt sammen. Sett så deigen på et lunt sted og la den heve i en time til den er ca. dobbel størrelse.
Kjevle ut deigen til en rektangel og smør pestoen utover. Bruk den pestoen du selv ønsker. Hjemmelaget er selvfølgelig veldig godt, ellers har jeg denne fra Nicolas Vahé som en klar favoritt av kjøpepestoer. Legg på parmaskinke og strø revet ost over.
Rull så deigen sammen og kutt i ca. 3 cm store biter. Press de litt ned og utover og la de etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca. 15-20 minutter.
Jeg delte faktisk deigen i to og lagde en litt mer barnevennlig variant på den andre halvparten.
Den bestod av tomatpuré, skinke i småbiter og revet ost.
Stek så på 220 grader i ca. 15 minutter.
Server gjerne med en frisk og grønn salat og nyt:)
Håper det smaker:)