En typisk middagsuke hos oss

EC955952-1A50-41EE-8D78-6E1A808B0962.jpg

Det å skulle komme på middag hver dag hele uken kan ofte være en liten utfordring. Den skal helst være sunn, det skal som regel gå raskt, og den skal bli likt av alle i familien.
Det værste er ofte hvis ikke noe er planlagt og du må innom butikken nesten daglig. Du står i butikken som et spørsmålstegn, tida går da du skal rekke å hente i barnehagen, lage middag før neste aktivitet, og valget ender på en litt for lettvint og usunn middag. 

Det å lage seg en liten plan for uka kan spare deg for både tid, frustrasjon og dårlige valg. 
Selv storhandler jeg så og si alltid på mandager som da i utgangspunktet skal holde til torsdag. Må kanskje innom butikken for noen tilleggsprodukter, men middagen er som regel handlet for 4 dager. Så er det ny helgehandling på fredag. 

På mandager har vi som regel en suppe eller hvis det finnes noen rester i kjøleskapet etter helga, så får jeg brukt opp det. Ellers handler jeg alltid inn laksefilet, kyllingfilet og karbonadedeig. Grønnsaker som brokkoli, blomkål, løk og gulrøtter, og salat, agurk, tomat, avokado og lignende til en god sidesalat. I tillegg sørger jeg også alltid for å ha endel grønnsaksblandinger i fryseren. 

Så lenge jeg har disse baseproduktene vet jeg at jeg alltid kan lage meg en sunn og god middag ut av det. 

En typisk middagsuke hjemme hos oss, ser ofte slik ut:

Mandag: suppe (blomkålsuppe, tomatsuppe, grønnsaksuppe...)
Tirsdag: Laks (laks i form, laks med ris og grønnsaker, laks med brokkoli- og ertemos med revne gulrøtter)
Onsdag: Kylling (kylling i form med pasta og grønnsaker, kylling og søtpotetmos, grillet kylling og salat)
Torsdag: Karbonadedeig ( spaghetti bolognese med enten fullkornspaghetti eller squashspaghetti, kjøttboller eller en grateng)
Fredag: Taco, pizza med grovere bunn eller kylling enchiladas

Flere oppskrifter finner du på min blogg. Søk på for eksempel kylling hvis det er det du tenker å ha, så finner du da forslag til oppskrifter.
Så håper jeg du finner noe som faller i smak:)

Mine tips til middagsplanlegging:

  • Prøv å gjøre en storhandling for ukedagene.
  • Lag en plan og en handleliste. Ha gjerne barna med i planleggingen. 
  • Sørg alltid for å ha litt ekstra grønnsaksblandinger i fryseren.
  • Bruk for eksempel helga til å lage litt ekstra store porsjoner og bak gjerne brød og rundstykker som du kan fryse ned.
     

Følg meg også gjerne instagram på #hegehushovno og Facebook Hege Hushovd - sunn endring.

 

-Hege-