Eksotisk kyllingwok med nudler og mango

IMG_0489.JPG

En utrolig god og smakfull kyllingwok med nudler og mango og mange andre godsaker. Med smaker som mango, chilli og koriander, både ser og smaker den eksotisk. Falt i god smak hos barna også. Ønsker du at det river litt mer, er det bare å tilsette litt mer chilli eller litt hot chillisaus. Den kan også serveres som en kald nudelsalat.

Du trenger: (ca. 4 pers)

  • 600 gram kyllingfilet

  • 200 gram fullkornsnudler eller eggnudler

  • 1 brokkoli

  • 1 mango

  • 8-10 cherrytomater

  • 1/2 chilli (evt. 1 hvis sterkere)

  • 1 lime

  • en neve frisk koriander

  • 1 ss mangochutney

  • 2 ts soyasaus

  • 1-2 ts sesamolje

  • 1 ss sesamfrø

Slik gjør du:

  1. Kutt kyllingen i biter og stek i litt olje eller smør. Mot slutten av steketiden tilsetter du mangochutney, ca. 1 ts sesamolje, 1 ts soyasaus, og sesamfrø. Bland sammen og stek videre til kyllingbitene får en gyllen farge.

  2. Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Del brokkolien i små buketter og ha oppi de to siste minuttene. Sil av og bland inn litt sesamolje og 1-2 ts soyasaus.

  3. Skjær mangoen i små biter og ha i en bolle. Finhakk chilli og del tomatene i to. Ha i bollen med mangoen og bland inn 1 neve frisk koriander og saften fra 1/2 lime. Dette kan lages i forkant og settes kaldt så smakene får satt seg. (Ønsker du å serverer retten som en kald nudelsalat, kan du også blande inn nudlene og brokkolien å sette kaldt.)

  4. Bland så kyllingen sammen med nudlene og brokkolien og mangoblandingen. Topp med cashewnøtter, frisk koriander og smak til med litt mer lime om ønskelig.

  5. Server og nyt!

Håper det smaker:)

-Hege-