Blomkålmos-grateng

fullsizeoutput_275f.jpeg

En sunn og god rett som gir følelsen av helg midt i uka. Barna kalte det bare en "slags lasagne". Så det sier vel kanskje sitt. At denne er sunn og næringsrik med "skjulte" grønnsaker tror jeg ikke de merket i det hele tatt. Så er det vanskelig å få i barna grønnsaker, vil jeg si denne er genial.

Du trenger: (til 4 personer)

  • 600 gram karbonadedeig
  • 1 blomkål 
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 2 gulrøtter
  • 3 ss tomatpure
  • 1 ss sukkerfri ketchup
  • 1 ss ekte smør (kan også bruke kesam eller creme fraiche)
  • Krydder som oregano, spisskummen, paprika og pepper
  • Revet gulost

Slik gjør du:

1. Fin hakk løk og hvitløk, og rasp gulrøttene. Stek dette sammen med karbonadedeigen.
2. Tilsett tomatpure, ketchup og litt vann. Krydre etter ønske. 
3. Kok blomkålen mør, hell av vannet og mos med stavmikser. Tilsett litt ekte smør og krydre med salt og pepper. 
4. Fordel blomkålmosen i en ildfast form. Legg kjøttblandingen over og topp med litt revet ost. 
5. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 18-20 min.

Server gjerne med en grønn salat ved siden av.

Håper det smaker:)