Bakt søtpotet med krydra kikerter, most avokado og granateple

CB5361D5-0A6D-4351-9E21-AB64F75DB1C0.jpeg

Bakt søtpotet er utrolig godt, og kan tilberedes på mange ulike måter. Har tidligere lagt ut en med kylling, mais og ost, som også er en utrolig god kombo. Men ønsker du det kjøttfritt og med en frisk og god smak, var den her komboen også helt nydelig. Potetene skal stå i ovnen nærmere en time, men utenom det er det raskt og enkelt å lage.

Du trenger:

  • 2 mellomstore søtpoteter

  • 1 boks kikerter

  • 0,5 ts paprikapulver

  • 0,5 ts chillipulver

  • 0,5 ts spisskummen

  • 0,5 ts hvitløkspulver

  • 1 ts salt

  • 1 avokado

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 lime

  • 0,5 granateple

  • koriander

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Vask søtpotetene og prikk i dem med en gaffel. Legg i en ildfast form og stek i ca. 45-50 minutter.

  2. Skyll kikertene i kaldt vann, og tørk med kjøkkenpapir. Bland krydderne i en bolle og varm en stekepanne i litt olje. Stek kikertene sammen med krydderet til de er sprø.

  3. Ha innmaten av avokadoen i en foodprossessor, sammen med 1 fedd hvitløk og saften fra 1/2 lime. For litt grovere konsistens moser du med en gaffel.

  4. Rens kjernene fra granateple.

  5. Når søtpotetene er ferdige skjærer du de på langs og åpner opp. Bruk en gaffel og bland innmaten av søtpotetene sammen. Fyll så på med avokadomosen, granateplekjernene og topp med hakket frisk koriander.


Håper det smaker:)


-Hege-

F2234841-841F-4885-BF09-10B073499A1F.jpeg