Denne thaiinspirerte kyllingsuppa får virkelig blodpumpa i gang. Med chilli, ingefær og kokosmelk.
Passer ypperlig når man skal kose seg med kjæresten, eller man får gjester på besøk.
Du trenger: (2 porsjoner)
- 400 g kyllingfilet
- 2 gulrøtter
- 1/2 gul løk
- 4 champignon
- 1/2 chilli
- 1 ss revet ingefær
- 1 sitrongress
- 4 dl kokosmelk
- 4 dl kyllingkraft
- 1 ts chillipasta
- 4 ss fiskesaus
- 4 ss limejuice
- Koriander
Fremgangsmåte:
Kutt kyllingfileten i biter og stek lett i litt olje. Ikke for mye da de også skal i suppen. Sett til side.
Finhakk ingefær og sitrongress. Kutt gulrøttene, løk og chilli, og ha alt sammen i en gryte sammen med kokosmelk, kyllingkraft og chillipasta.
La suppen småkoke i 20 minutter. Smak til med fiskesaus og limejuice.
Del soppen i 4 deler og ha oppi suppen sammen med kyllingbitene. Småkok videre i ca. 5 minutter.
Pynt med frisk koriander og om ønskelig kan du servere med enten ris eller grove rundstykker.
Håper det smaker:)