Det er fredag, det er helg og taco står på menyen i veldig mange hjem. Og det er ikke så rart, det er lettvint, man kan velge å bruke de ingrediensene man liker, og man kan gjøre noen sunne endringer uten at det går utover smaken.
Hva med gratinert burrito på menyen i dag?
Du trenger:
- 1 pk karbonadedeig
- 2 ss hjemmelaget tacokrydder
- 1 dl vann
- 2-3 ss hakkede tomater eller tacosaus
- 1 liten gul løk
- 1 boks mais
- Fullkorn tacolefser
- tacosaus
- revet ost
Slik gjør du:
Stek løk og karbonadedeig, og tilsett tacokrydder og vann og la det små putre til vannet har trekket inn. Tilsett hakkede tomater eller tacosaus, gjerne hot der som du ønsker den sterkere.
Tilsett så mais og eventuelt paprika, kidneybønner eller hva du måtte ønske.
Fordel fyllet i tacolefsene og legg i en ildfast form. Ha over litt tacosaus og revet ost.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutt.
Server gjerne med en grønn salat, mager kesam og en god hjemmelaget guacamole.
Guacamole:
- 1 most avokado
- ss mager kesam
- 1 fedd finhakket hvitløk
- Saften fra ½ lime
- Salt og pepper
Mos avokado med en gaffel, bland inn kesam og hvitløk. Smak til med limesaft, salt og pepper.
Hjemmelaget tacokrydder:
- 3 ss chillipulver
- 2 ss paprikapulver
- 2 ss spisskummen
- 1 ss knuste chilliflak
- 1 ss hvitløkspulver
- 2 ts koriander
- 2 ts svart pepper (evt cayennepapper for sterkere)
- 2 ts salt
Bland alt sammen og oppbevar i en boks med lokk.
Håper det smaker og god helg:)