Aldri feil med laks på en tirsdag. Og tilbehøret kan varieres i det uendelige. Prøv for eksempel denne ovnsbakte laksen med quinoasalat med mango. En kjempegod kombinasjon i mine øyne.
Du trenger:
- laksefilet
- 1 mango
- 1 avokado
- 3 vårløk
- 1/2 agurk
- 8-10 cherrytomater
- quinoa (til 2 porsjoner)
- frisk koriander
- fiskekrydder og chilliflak
Sett ovnen på 180 grader. Legg laksefiletene i en ildfast form og krydre med fiskekrydder og litt chilliflak.
Stek i 12-15 minutt.
Kok quinoa som anvist på pakken, og kutt opp mango, avokado, vårløk, agurk og cherrytomater.
Avkjøl quinoaen noe og bland sammen med grønnsakene.
Server med hjemmelaget tzatzikidressing og frisk koriander.
Tzatzikidressing:
- 2,5 dl gresk yoghurt naturell (evt yoghurt naturell eller mager kesam)
- 1/3 agurk
- 1 fedd hvitløk
- salt og pepper
- sitronbåt
Riv agurken med et rivjern og skvis ut vannet. Finhakk hvitløken og bland dette sammen med yoghurten. Skvis saften av en sitronbåt og smak til med salt og pepper.
Håper det smaker:)